top of page
Skribentens bildTina Ikonomidou

Den röda tråden

Jag reflekterar över den röda tråden – den som väver livets helhet. I vissa faser av livet är den tydlig, medan den i andra kan vara osynlig; ibland dold i bakgrunden, men alltid närvarande med sitt uppdrag att väva ett unikt mönster av liv. Mitt liv, ditt liv, våra liv – tillsammans väver vi fram framtiden för kommande generationer.


När jag vilar mina ögon på mitt livs mönster, dess färger och former, betraktar jag det konstverk som livet har skapat. Försjunken i betraktelsen ser jag vad livet har gett och tagit, vad det har släppt och återskapat. Jag ser den röda tråden, vars textur buktar ut. Den vill visa sig och förmedla sitt budskap.


Sneglar bakåt, stannar upp i nuet och vidrör framtiden. Tittar på bilder och ser att jag ofta har något i mina händer: fröer som blivit växter, ord som blivit böcker, färg som blivit målningar…



Nyfiket undrar jag vad som ständigt drar mig mot att ge liv. Befruktas, skapa, bära och föda – är det min natur? Naturen som bor inom mig. Jorden som inte bara håller mina händer, stödjer mina fötter och bär min kropp, utan som också är en del av mig.


Jag filosoferar och kontemplerar, sådär som jag älskar att göra. Dyker ner, svävar ut och tar mig tillbaka till livets yta där vardagens frågor nyfiket väntar:


Vad ger naturen dig?

Vad ger skrivandet dig?

Vad ger målandet dig?


Det ger mening. Det ger djup kontakt. Det ger sanning. Det får mig att känna mig hel, levande och delaktig i något större. En gemenskap av liv, en hel ekologi. Det ger mig hopp, väcker vördnad och respekt. Det öppnar upp för lek, sårbarhet och äkta kraftfullhet.


____


Några frågor till dig som vill:

• Vad vill din ”röda tråd” visa dig?

• Vad vill ges liv genom dig?

• Vad skapar mening för dig?


Vill du ha ytterligare frågor och stöd så erbjuder jag samtal och upplevelsebaserad terapi. Välj mellan enskilda sessioner eller 6-12 utvecklingsprogram.


Börja med att boka kostnadsfri rådgivning så vi ser att vi är rätt för varandra. www.tinaikonomidou.com


____


Med värme från soliga Helsingborg

// Tina Ikonomidou


Fotograf: Johan Badh

Comments


bottom of page